Aanbod

Broes voor scholen

Wil je de kinderen van jouw klas/graad/school onderdompelen in een wereld van lef, samenwerking en uitdaging? Hebben ze nood aan een echte wereld om te experimenteren en te genieten? Of wil je hen net uitdagen om hun fantasie de vrije loop te laten gaan tijdens een onvergetelijk spel? Alles is mogelijk: we werken samen een aanbod op maat uit of als je je liever laat verrassen, dat is natuurlijk geen probleem 😉.

In ons bos leven kinderen zich uit. Natuurbeleving staat centraal. Er is altijd een verrassing dat van achter een boom of vanuit een beekje tevoorschijn komt. De kinderen ontdekken hoe ze de natuur kunnen betreden met al hun zintuigen, hoe ze kunnen overleven met verschillende technieken en welke betekenis zij hebben in deze prachtige wereld, van hoog in de lucht tot diep in water. Laat ze buitenspelen spelen! 

Broes zorgt voor de verbinding tussen mens en natuur. Wist je trouwens dat je door een bezoek te brengen aan ons Broesbos, je ervoor zorgt dat een kind met minder kansen meekan met ons op kamp? 🌳💚

Doelgroep
  • Kleuteronderwijs
  • Lager onderwijs
  • Andere doelgroepen: gelieve contact op te nemen 
Prijs
  • Halve dag: 5 euro per kind, minimum 100 euro 
  • Volledige dag: 9 euro per kind, minimum 150 euro
  • Kinderen met kansentarief op school: gratis bij Broes 
Praktisch
  • Aanbod voor scholen kan enkel doorgaan op donderdag
  • Vzw Broes bevindt zich in en rond de bossen van Klein Zwitserland, Galerijpad 3 te Zwalm
  • We organiseren activiteiten voor maximum 2 klassen/groepen per halve of volledige dag 
  • Meebrengen: laarzen, kledij die tegen een stootje kan, drinkfles, lunch (bij volledige dag)

INSCHRIJVEN

https://drive.google.com/file/d/1495tXvpw38lm2v3aB4v2EE2nnXCHTuoX/view?usp=share_link : Aanbod

Kampen

Een Broeskamp is uniek in zijn soort. Dit jaar tasten we de grenzen af. We spelen met hoogtes en dieptes en we deinzen niet terug voor de eerste de beste veldslag om onze linie te verdedigen. We bouwen een Broesdorp uit waar het broederschap binnen onze commune heel belangrijk is. Pas op want achter elk blaadje gluurt een nieuw avontuur. De natuur is onze bondgenoot om deze week tot een goed einde te brengen. We zijn op zoek naar kinderen tussen 4 en 12 jaar, liefst met groen achter de oren en haar op hun tanden.

Zie “Agenda” voor meer info

Workshops

Meer verbinding zoeken met de natuur vraagt naar kennis over die natuur. Wij nodigen geregeld mensen uit om onze rugzak bij te vullen met oude ambachten, interessante weetjes en wat handigheid om te doen. Omdat dit alles tot ons erfgoed behoort willen we jullie graag uitnodigen om mee te komen denken, doen en genieten.

Zie “Agenda” voor meer info