Agenda

  • Wilde Broesdag 1 – Groenhoutbewerking en mestechnieken – 04/03/23

De geur van vers hout is heerlijk. Tijdens deze workshop leren we welke soorten hout we het beste oogsten om nadien te bewerken. Er zijn verschillende handelingen mogelijk met verschillende soorten messen en ander gereedschap. Veiligheid is een belangrijk aspect bij het werken met messen en ook dit komt uitvoerig aan bod. In de namiddag gaan we dan meer productgericht werken terwijl we ruimte creëren om onze fantasie de vrije loop te laten gaan. Onze docent van dienst is Ignace Parmentier, beeldend kunstenaar en leerkracht houtsnijden aan de Steinerschool Gent en CVO Groeipunt. We warmen ons gezellig rond een vuur in het bos en tijdens de middag maken we iets lekker klaar om de honger en de dorst te stillen.

14 tot 99 jaar
9u30 tot 16u30
70 euro - kansentarief 20 euro (inclusief maaltijd en dranken)

  • Wilde Broesdag 2 – Koken op openvuur 11/03/23

De meester van het outdoor cooking komt langs. De Sjampetter himself zal ons alle speciallekes laten zien van het koken op openvuur. We gaan tijdens een voorjaarswandeling op stap om te kijken wat er allemaal al zijn kop opsteekt dat we kunnen verwerken in onze maaltijd. Vuur maken en het hanteren van messen zijn technieken die uiteraard ook aan bod komen. We sluiten af met een heerlijke, zelfbereide maaltijd en praten nog wat na.

14 tot 99 jaar
9u30 tot 16u30
80 euro - kansentarief 20 euro (inclusief maaltijd en dranken)

  • Wilde Broesdag 3 – Maak je eigen vuurboog 18/03/23

De ultieme manier om vuur te maken in het bos is gebruik maken van een vuurboog. We maken met het gepaste hout een vuurboog en zorgen aan de hand van wrijving dat we een kooltje bekomen. We gaan op zoek naar droog tondel dat we vervolgens in brand proberen te krijgen. Een techniek die om wat uitleg vraagt en daarom krijgen we vandaag hulp van Ronald America die als ‘die hard bushcrafter’ ons op weg zal helpen om vuur te verkrijgen. We maken uiteraard ook tijd om onze eigen maaltijd te voorzien op een openvuur. 

14 tot 99 jaar
9u30 tot 16u30
70 euro - kansentarief 20 euro (inclusief maaltijd en dranken)
  • Broes Paasvakantie – Over een ei met een lange ij… – 5 tot 7/04/23
4 tot 12 jaar 
9u tot 16u
80 euro - kansentarief 16 euro 

Lente in den Broes! Tijdens de Paasvakantie broeden we met z’n allen alweer een avontuurlijk Broes -ei uit. Deze editie staan de verschillende kunstvormen in de schijnwerper. Heb jij zin om in ons Bos aan de slag te gaan met theater, dans, muziek en/of beeldende kunst? Waag dan je kans. Uiteraard zoeken we het avontuur op en gaan we op zoek welke prachtige voorjaarsbloeiers we kunnen koken op ons zelfgemaakt vuur. Zin in een nieuw begin? Schrijf je dan in!

  • Wilde Broesdagen 4 en 5 – Bouw je eigen leemoven – 13 en 14/05/23

Een niet te missen workshop om uw vingers van af te likken. We bouwen vandaag onze eigen houtoven uit leem. Een oeroude techniek die jarenlang heeft dienst gedaan om mensen van brood en vele andere gerechten te voorzien. Had jij al plannen om er zelf één te bouwen bij jou thuis? Dan is het tijd om even de tips en tricks mee te nemen die Suzan De Wilde graag met ons wil delen. We maken uiteraard ook tijd om onze eigen maaltijd te voorzien op een openvuur.

14 tot 99 jaar
9u30 tot 16u30 (zaterdag en zondag)
120 euro - kansentarief 25 euro (inclusief maaltijd en dranken)

  • Broesfeest 19 mei 2023

Een knallend feest voor groot en klein ten voordele van onze VZW

  • Broeskamp Zomer 2023 – Borderbroes – 14 tot 18/08/23

Wie er exact een jaar geleden bij was, zal het nooit vergeten. Een Broeskamp is uniek in zijn soort. Dit jaar tasten we de grenzen af. We spelen met hoogtes en dieptes en we deinzen niet terug voor de eerste de beste veldslag om onze linie te verdedigen. We bouwen een Broesdorp uit waar het broederschap binnen onze commune heel belangrijk is. Pas op want achter elk blaadje gluurt een nieuw avontuur. De natuur is onze bondgenoot om deze week tot een goed einde te brengen. We zijn op zoek naar kinderen tussen 4 en 12 jaar, liefst met groen achter de oren en haar op hun tanden. Zin in een nieuw begin? Schrijf je dan in!

4 tot 12 jaar 
9u tot 16u
130 euro - kansentarief 30 euro